شکست‌ خوردن و ۱۱ راه حل برای فراموش کردن گذشته و حرکت به سوی آینده

شکست خوردن و رفتار صحیح در برابر آن

شکست بخشی از زندگی است. همیشه نمی‌شود از شکست فرار کرد اما تنها در صورتی که از هر بار شکست خوردن هیچ چیزی نیاموزیم، این یعنی حقیقتا دچار شکست شده‌ایم. بسیاری از کارآفرینان در کار خود با چالش‌هایی رو به رو می‌شوند. گرچه برخی ممکن است چالش‌های بسیار سخت‌تری را نسبت به دیگران تجربه کنند. اما کسانی که به موفقیت و رشد می‌رسند در حقیقت همان کسانی هستند که پس از هر بار شکست از جا برمی‌خیزند و دوباره به حرکت خود ادامه می‌دهند. این افراد از هر یک از شکست‌های خود درسی می‌گیرند. این شکست‌ها به جای آن‌که آن‌ها را عقب براند مانند تجربه‌ای عمل می‌کند که مسیر تازه‌ای را به آن‌ها نشان خواهد داد.

مقاله “بهبود فردی با ۱۳ تمرین سریع و تاثیرگذار” را در اینجا ببینید!

۱. از شکست خود برای رسیدن به موفقیت استفاده کنید

باید بپذیرید که اگر چالش شما مسئله‌ ساده‌ای بود، هیچوقت منجر به شکست نمی‌شد. شکست شما احتمالا نتیجه انجام کار دشوار، جدید و پیچیده‌ای بود که می‌خواستید انجام دهید. لحظه‌ای تامل و به خودتان افتخار کنید؛ آن هم تنها به خاطر سعی در انجام کاری که در آن شکست خوردید. برای داشتن قصد انجام کاری به خودتان افتخار کنید که با وجود احتمال شکست، باز هم ارزش تلاش کردن را دارد. در گام بعدی به دنبال انگیزه برای شروع دوباره و کسب موفقیت در تلاش‌ بعدی خود باشید.

۲. به پیشرفت‌ها و توفیق‌های خود توجه کنید

وقتی شکست می‌خوریم به سادگی این احساس در ما ایجاد می‌شود که ما محکوم به تکرار اشتباهات گذشته خود هستیم. بهترین راه مقابله با این احساس دنبال کردن کارهایی است که با موفقیت آن‌ها را به اتمام رسانده‌ایم. این کارها می‌تواند شامل انجام ورزش روزانه، بررسی تعداد آیتم‌هایی که از لیست انجام کارمان به آن پرداخته‌ایم و یا مرور موفقیت‌هایی باشد که در پروژه‌های خود کسب کرده‌ایم. با این تکنیک ساده به این نتیجه خواهیم رسید که ما از آنچه که تصور می‌کنیم موفق‌تر هستیم.

۳. پس از اتمام سوگواری به حرکت خود ادامه دهید

من به عنوان یک کارآفرین بارها در کسب و کار خود شکست را تجربه کرده‌ام. در طی این تجربیات متوجه شدم که صادق بودن با خانواده و دوستانم درباره شکست‌های کاری باعث می‌شود که تحمل این تجربه‌های تلخ برایم ساده‌تر شود. به کمک این کار من می‌توانستم برای شروعی دوباره آماده شودم و انرژی بگیرم. پس از هر شکست در واقع من این را می‌فهمیدم که باید دیر یا زود این تجربه را پشت سر گذاشته و برای زندگی حال و آینده آماده شوم. کنار آمدن با شکست زمان می‌طلبد، درست مانند زمانی که برای سوگواری احتیاج داریم. پس یاد بگیرید که پس از سوگواری از شکستی که تجربه کرده‌اید به مسیر خود ادامه دهید.

افراد شاد، موفق و خوش‌بین درباره زندگی چه می‌دانند؟

۴. روی شکست‌های پیشین خود استپ نخورید

استپ شدن روی شکست‌های پیشین بیش‌تر از زمانی که برای درس گرفتن از آن اشتباه لازم دارید اتلاف وقت است. این کار شما را به موفقیت نخواهد رساند. البته که ما می‌خواهیم از اشتباه خود بیاموزیم و تغییر کنیم. شنیده‌اید که می‌گویند عذرخواهی بدون تغییر رفتار تنها یک کلک است. پس به جای اینکه روی گذشته تمرکز کنید و با تصمیم دائم به تعویق افتاده در حرکت رو به جلو از قافله جا بمانید، به خودتان قول دهید که از شکست خود درس گرفته و سپس رهایش کنید.

۵. از اشتباه خود برای تعیین مسیر جدید کمک بگیرید

شکست‌ها یک فایده اساسی که دارند این است که به شما می‌گویند که کدام مسیر را نباید انتخاب کنید. ما هیچگاه نباید از درس‌هایی که از شکست‌های پیشین خود گرفته‌ایم غافل شویم. من همیشه محدودیت‌هایی مانند شکست را کمک بزرگی برای ایجاد یک مسیر جدید برای حرکت رو به جلو می‌بینم. وقتی احساس کنیم میلیون‌ها راه جدید برای پیمودن وجود دارد، امید برای ادامه مسیر در ما زنده می‌شود.

بعد از شکست چه کنیم؟

۶. برای شروع دوباره هیجان داشته باشید

بسیار اهمیت دارد به خاطر بیاورید که شکست‌های پیشین‌تان شخصیت شما را تعریف نمی‌کند، بلکه نحوه واکنش شما به این شکست‌ها معرف شخصیت شماست. شکست در یک چیز به سادگی این معنا را دارد که شما می‌توانید با درک کاملا جدیدی از نو شروع کنید و مسیر پیش روی خود را در پرسپکتیو ببینید و تحلیل کنید. پس برای شروعی دوباره هیجان داشته باشید.

۷. انگشتان خود را به سمت دیگران نشانه نگیرید

اگر در شکست‌های خود دیگران را مقصر بدانید، هیچگاه نمی‌توانید از شکست خود عبور کنید و به موفقیت برسید. بسیار اهمیت دارد که مانند یک انسان بالغ شکست‌های خود را بپذیرید و به سمت جلو پیش بروید. مطمئن باشید که این درست‌ترین تصمیم است. اگر کینه‌ها و مشکلات پیشین را فراموش نکنید و دست از سرزنش دیگران در رابطه با شکست‌های خود برندارید، داشتن شروعی دوباره کار بسیار دشوارتری خواهد بود.

۵ سوال ساده که آدم‌های موفق هر روز از خود می‌پرسند چست؟

۸. جایگاه خود را بپذیرید

آیا در رابطه با جایگاهی که در کسب و کار خود دارید نسبت به جایگاهی که دوست دارید داشته باشید، در حالت انکار قرار گرفته‌اید؟ برخی اوقات ما به خودمان دروغ می‌گوییم تا با شکست‌ها و نتیجه‌های بدی که می‌گیریم کنار بیاییم. در این مورد حتی مهم نیست که چه مدت از شکست‌های ما گذشته باشد. بسیار اهمیت دارد که ما با خودمان صادق باشیم. این کار تنها راه موجود برای حرکت به سمت چیزهای بهتری است که در کسب و کار خود می‌خواهیم.

۹. به خاطر بیاورید که دیگر آدم جدیدی هستید

کنار آمدن با احساس اینکه در گذشته متحمل شکست شده‌ایم کار دشواری است. بسیار اهمیت دارد که به خاطر بیاورید شما دیگر آن فردی نیستید که قبلا بوده‌اید. چرا که شما از شکست خود چیزهای زیادی یاد گرفته‌اید. در همان مسیری که با شکست مواجه شدید، با آدم‌های گوناگونی ملاقات کردید و تجربیات جدیدی کسب نمودید. با تشکر از همه اتفاقاتی که در این مسیر برای‌تان رقم خورد، دیگر آدم جدیدی شده‌اید. به خودتان قول دهید که از گذشته خود درس بگیرید و در مسیر جدیدی که در پیش رو دارید بهتر عمل کنید.

۱۰. الگوی فکری خود را در حالت قدردانی تنظیم کنید

برای حرکت به سمت جلو پس از تجربه یک شکست بزرگ، باید بتوانید الگوی فکری خود را به حالت قدردانی تغییر دهید. از این دیدگاه به شکست خود نگاه کنید که جهان و کائنات طرفدار شماست و شما را برای حرکت به سمت رشد و تغییر فرا می‌خواند. به همین دلیل قدردان زندگی خود باشید که شما را در چنین مسیری قرار داده است. بدون تجربه شکست، زندگی عمیقا خسته کننده و ناتمام به نظر خواهد رسید.

۱۱. اشتباهات خود را شاخصه‌های معرف در نظر نگیرید

ما به صورت ناخودآگاه اشتباهات خود را به عنوان شاخص‌های معرف در نظر می‌گیریم. اما حقیقت اینجاست که بیشتر آشفتگی‌های درونی ما ساخته و پرداخته خود ما است و ما تنها کسی هستیم که از وجودشان آگاه است. اگر می‌خواهید شکست‌های پیشین خود را به دست فراموشی بسپارید، باید بتوانید اشتباهات خود را بپذیرید. باید به این نکته توجه کنید که در مسیر شکست تجربیات ارزشمندی کسب کرده‌اید و برای شروعی دوباره آمادگی دارید.

۱۰ راز رسیدن به اهداف در زندگی را در اینجا مشاهده کنید!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید