۸ ترفند مذاکره که جلسات شما را به موفقیت می‌‌رساند!

ترفندهای مذاکره

شاید برای شما سوال باشد که چگونه یک کسب و کار کوچک و نوپا موفق می‌شود یک مذاکره موفق با یک شرکت بزرگ و قدرتمند داشته باشد؟ موارد مشابهی از این قبیل در یک کسب و کار موجود می‌باشد که نیاز به توانایی مذاکره دارد، بیش از ۵۰ درصد از کارکنان یک کسب و کار به مهارت‌های لازم جهت مذاکره خود اطمینان ندارند این در حالی است که برخی از افراد اعتراف می‌کنند تاکنون در محل کار خود مذاکره نکرده‌اند، ما در این مقاله بهترین و موثرترین ترفندهای مذاکره را برای بهبود کسب و کارتان در اختیار شما قرار می‌دهید، با ما همراه باشید.

سه مرحله مهم در مذاکره

بسیاری از افراد موفق در عرصه بازاریابی معتقد هستند مذاکره دارای مراحل اساسی می‌باشد. اکثر افراد عقیده دارند که مذاکره مانند یک نبرد می‌باشد و در این نبرد یک برنده و یک بازنده وجود دارد، چنین طرز فکری باعث ایجاد روحیه پرخاشگری شده و در نهایت می‌تواند منجر به نتیجه عکس در مذاکره شما شود، مذاکره رضایت بخش ملزم به حوصله و ترفندهای مذاکره می‌باشد، یک فرد حرفه‌ای از پرخاشگری در مذاکر خود با طرف مقابل پرهیز می‌کند و ترفند‌های مذاکره را در پیش می‌گیرد.

 ترفند‌های مذاکره تاثیر گذار برای کسب و کار

اگر در حال آماده سازی خود برای یک مذاکره هستید، احتمالا احساس اضطراب و تردید در شما به وجود آمده و همچنین از نتیجه مذاکره خود نگران هستید، ۸ مورد از ترفندهای مذاکره موفق در زیر برای شما به صورت تخصصی جمع آوری و قرار داده شده با رعایت این ۸ مورد مذاکره دلچسب و بدون نگرانی با نتیجه رضایت بخش را به همراه دارید.

۱. آماده سازی

گام اول برای داشتن یک مذاکره فوق العاده با نتیجه قابل قبول، آماده سازی می‌باشد که اغلب افراد این مرحله را نادیده می‌گیرند. انجام تحقیقات و کسب اطلاعات از کسب و کار طرف مقابل و شناخت نسبی روحیات فردی که قصد مذاکره با آن را دارید به شما کمک شایانی می‌کند، با کسب اطلاعات کافی و درست درباره آن شخص به او نزدیک شده و مذاکره هوشمندانه‌ای را آغاز کنید.

۲. بررسی کردن

پس از آماده سازی گام بعدی در تکنیک‌های مذاکره بررسی کردن می‌باشد، اهداف واضح و دست یافتنی خود را که می‌خواهید در مورد آن مذاکره کنید را بررسی کنید همچنین از چیزی که می‌خواهید درخواست کنید اطمینان حاصل کنید که درخواستی معقول می‌باشد. اغلب افراد به دلیل ترس از کلمه “نه” درخواست خود را شفاف و واضح بیان نمی‌کنند، اگر بدون ملاحضه و بدون دانش وارد مذاکره شوید به فرد مقابل این امکان را می‌دهید تا کنترل کامل بر روی شما داشته باشند و به هر شکلی که دوست دارند به شما پاسخ دهند.

۳. در نظر گرفتن روحیات افراد

در مذاکره برخورد و حرفه‌ای بودن بسیار مهم است باید در نظر داشت انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند و در برخی از شرایط احساسی با مسائل برخورد می‌کنند. بسیار از افراد که مذاکرات متعدد و موفقی داشته‌اند تاکید می‌کنند ۵ دقیقه اول و نحوه شروع مذاکره می‌تواند در نتیجه مذاکره تاثیر گذار باشد. این زمان بسیار مناسب بوده برای نزدیک به فرد مقابل، همچنین برخوردی نشان دهید که طرف مقابل احساس کند شما یک دوست یا همکار هستید نه یک حرف سرسخت، در این صورت نتیجه مذاکره رضایت بخش می‌باشد.

ترفندهای مذاکره۴. داشتن یک استراتژی مناسب

سعی کنید در طول جلسه مذاکره خود یک استراتژی بی‌نقص و کامل داشته باشید. اگر احساس کردید اوضاع به نفع شما نیست از جملات حرفه‌ای برای بهبود روند جلسه خود استفاده کنید، تحقیقات نشان داده استفاده از جملات دوستانه و پیش پا افتاده شانس موفقیت شما را در جلسه مذاکره افزایش می‌دهد و در پیروزی به شما کمک فراوانی می‌کند.

۵. عمل سنجیده

با توجه به نوع موضوع شاید وسوسه شوید تا بلافاصله پیشنهاد خود را مطرح کنید، همچنین از طرف دیگر ممکن است طرف مقابل با مطرح کردن یک پیشنهاد در ابتدا شما را تحت فشار قرار دهد. بهتر است همیشه اولین نفری باشید که مذاکره را به نفع خود شروع می‌کند، به خاطر داشته باشید شروع غیر منتظره گاهی فرصت کم‌تری برای استراتژی و مانور برای شما باقی می‌گذارد و شما را در موقعیتی قرار می‌دهد که احتمال تسلیم شدن شما بیشتر می‌باشد.

۶. نترسیدن از شنیدن نه

ممکن است مذاکره همیشه نتیجه دلخواه شما را به دنبال نداشته باشد، اگر در انتها با جواب رد مواجه شدید به دنبال توضیح باشید. توضیح خواستن از طرف مقابل درک بهتری را از دلایل آن‌ها به شما می‌دهد. سوتفاهم‌ها در بیشتر اوقات سبب ایجاد مشکلات جدی در مذاکرات و همچنین در محل کار شما می‌شوند برای رفع سوتفاهم بهترین راه توضیح در مورد آن می‌باشد که می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد، سعی کنید در تمامی مراحل اعتماد به نفس خود را حفظ کنید.

۷. خودداری از ایجاد تله و دام

هنگامی که به همه چیز رسیدگی کردید، زمان آن رسیده که پیشنهاد خود را مطرح کنید. باید بسیار مراقب باشید و هوشمندانه عمل کنید، زیرا ممکن است اشتباهاتی مرتکب شوید که تلاش‌های قبلی شما را از بین ببرد، سعی کنید واقع‌ بینانه‌ترین پیشنهاد خود را آماده، و از هدف گذاری خیلی بالا یا خیلی پایین خودداری کنید.

۸. در هنگام شکست، زمان بدهید

در نظر داشته باشید شنیدن جواب رد در بار اول در شرایط مناسب قابل تغییر می‌باشد. گاهی اوقات ممکن است پیشنهاد شما طرف مقابل را غافل گیر کند و باعث شود فرد بدون بررسی لازم تصمیم عجولانه بگیرد و پاسخ منفی دهد. در چنین شرایطی بهتر است مذاکره تنها در یک جلسه متوقف شود، شما می‌توانید پیشنهاد برگزاری مجدد جلسه را در تاریخ بعدی بترسید و از پیشنهاد این موضوع به هیچ وجه نترسید، با پیشنهاد دادن به فرد مقابل به آن‌ها این اجازه داده می‌شود تا بهتر بتوانند تمامی جوانب را بررسی کنند.

انجام مذاکره بدون بهره گیری از ترفندهای مذاکره سبب ایجاد شکست شما می‌شود، تمامی افراد موفق در عرصه بازاریابی از ترفندهای مذاکره استفاده می‌کنند. اعتماد به نفس داشته باشید و برای بهبود عملکرد کسب و کارتان از بازاریابی‌هایی نظیر B2B و یا دهان به دهان استفاده کنید تا کسب و کار خود را گسترش دهید و به بهوبد روند خود و آشنایی برند خود با افراد کمک کنید، تنها کسی که می‌تواند در راستای بهبود عملکرد کسب و کارتان کمک بسیار زیادی به شما کند، خودتان هستید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید