ایجاد انگیزه در کارکنان و تاثیر آن بر عملکرد آن‌ها

راه‌های ایجاد انگیزه در کارکنان

ایجاد انگیزه در کارکنان از اصلی‌ترین عوامل رسیدن به موفقیت در یک سازمان یا مجموعه است. از طرفی می‌توان گفت که وجود انگیزه در بین کارکنان با عملکرد آن‌ها ارتباط مستقیمی دارد. یعنی هرچقدر انگیزه کارکنان شما در مجموعه پایین باشد به همان اندازه روی خلاقیت، بهره‌وری، احساس مسئولیت، حداکثر توان و همچنین تعهد به کار افراد اثر منفی می‌گذارد.

انگیزه پایین در بین کارکنان کسب و کارهای کوچک می‌تواند به ضرر کارفرما تمام شود. به همین خاطر توصیه می‌شود بخشی از برنامه‌ریزی بودجه و انرژی خود را صرف ایجاد انگیزه در کارکنان مجموعه کنید. در غیر این صورت ممکن است مجموعه دچار بحران‌های پیچیده‌ای شود. بحران‌هایی که می‌توانید به سادگی از بروز آن‌ها جلوگیری کنید. ایجاد انگیزه و مدیریت نیروهای دورکار نیز چالش‌های دیگری برای‌تان ایجاد می‌کند که مطالعات بیشتر در این زمینه را می‌طلبد.

یک مدیر هوشیار سعی می‌کند سطح انگیزه را در بین کارکنان خود از طریق مختلف حفظ نموده و بالا نگه دارد. این کار با برگزاری جلسات انگیزشی، هدف‌گذاری دقیق، تشریح چشم‌اندازهای پیش روی مجموعه و همچنین امکان ترفیع شغلی و بالا رفتن حقوق و مزایا ممکن می‌شود. اما پیش از هر چیزی باید روند استخدام را بهبود بخشید تا نیروهایی که واقعا مناسب مجموعه هستند جذب و تربیت شوند!

روش‌های ایجاد انگیزه در کارکنان

به روش‌های مختلفی می‌توان میزان انگیزه افراد را در یک مجموعه بالا برد. برای اینکه بتوانید مدیریت موثری داشه باشید باید سعی کنید در کنار افراد باشید، نه رو به روی آن‌ها. علاوه بر آن یک مدیر موفق همچنین باید ویژگی‌های یک رهبر خوب را نیز داشته باشد.

در این قسمت به چند راه حل برای بالا بردن انگیزه در کارکنان می‌پردازیم:

#۱: فراهم کردن امکان ارتقا به درجات شغلی بالاتر در مجموعه

انسان موجودی است که در هر سطحی که باشد باز هم تمایل به رشد و پیشرفت دارد. اگر برای کارکنان خود امکان پیشرفت و یادگیری فراهم کنید، افراد نه تنها در محل کار و انجام وظایف خود انگیزه خواهند داشت، بلکه در زندگی خود رضایت و شادی بیشتری را تجربه خواهند کرد.

#۲: اصلاح اشتباهات کارکنان و کمک به آن‌ها برای بالا بردن عملکرد

برای بالا بردن بازده کاری افراد، آن‌ها را به خاطر اشتباهی که رخ داده تنبیه نکنید. این کار درست برعکس ایجاد انگیزه در کارکنان است. در عوض سعی کنید در کنار آن‌ها باشید و اشتباه پیش آمده را در کنار هم اصلاح کنید. با آموزش درست و تشخیص دلایلی که منجر به بروز اشتباه شد، از تکرار دوباره اشتباهات مشابه جلوگیری کنید.

ایجاد انگیزه در کارکنان

#۳: ایجاد اعتماد متقابل بین تمام افراد و سطوح مجموعه

سعی کنید به عنوان یک مدیر رابطه‌ای دوطرفه بین خود و کارکنان‌تان ایجاد کنید. اجازه ندهید هیچیک از افراد مجموعه برای شما فرد مجهولی باقی بماند که بخشی از کار را برای شما انجام می‌دهد. نسبت به اعضای تیم خود شناخت پیدا کنید تا راحت‌تر و متناسب با روحیه افراد وظایف و اهداف مدیریتی خود را پیش ببرید. برای اینکه در بخش‌های مختلف کار شاهد بروز ناهماهنگی نباشید، لازم است که از وجود هماهنگی و ارتباطی موثر در بین سطوح، بخش‌ها و افراد مختلف مجموعه اطمینان حاصل کنید. کار تیمی و هماهنگ از نیازهای ابتدایی برای پیشرفت کار و موفقیت در یک مجموعه است.

#۴: ایجاد احساس تعهد قلبی برای انجام کار

سعی کنید برای رسیدن به بهترین نتیجه‌ها در روند کار، همیشه رضایت قلبی کارمندان خود را جلب کنید. این کار یکی از اصلی‌ترین روش‌های ایجاد انگیزه در کارکنان مجموعه است. رفتار شما باید به گونه‌ای باشد که افراد با تعهد قلبی کارهای شما را انجام داده و پیش ببرند. مثلا سعی کنید در پرداخت حقوق همیشه افراد را راضی نگه دارید. کارکنان یک مجموعه ممکن است برای رسیدن به افزایش حقوق ناچیزی کار خود را ترک کرده و به تیم دیگری بپیوندند. اجازه ندهید نارضایتی‌های کوچک موجب شود افراد متخصص مجموعه شما را ترک کنند. فراموش نکنید که هزینه یافتن و تربیت نیروهای جدید بسیار گران‌تر از راضی نگه داشتن نیروهای قبلی تمام خواهد شد.

#۵: انعطاف پذیری و عدم توقع برای اطاعت محض

انتظار نداشته باشد که کارکنان شما در برابر تمام پیشنهادات و دستورات شما اطاعت محض از خود نشان دهند. باور داشته باشید که قدرت چند فکر در کنار هم بیشتر از قدرت یک فکر به تنهایی است. سعی کنید همیشه در مسائل مختلف نظر اعضای تیم را بشنوید تا بهترین تصمیم را در راستای رشد مجموعه و سود بیشتر اتخاذ نمایید. همچنین سعی کنید مشکلاتی که افراد مجموعه در روند انجام تسک‌های خود با آن مواجه می‌شوند را در اقداماتی سریع حل و فصل کنید. برداشتن موانع سرعت انجام کارها را بیشتر کرده و از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند.

#۶: برداشتن موانعی که انگیزه را در افراد از بین می‌برد

یکی از دلایلی که انگیزه را در افراد از بین برده و از پیشرفت آن‌ها جلوگیری می‌کند، ترس از شکست است. باید بتوانید به افراد خود شجاعت لازم برای تجربه‌های جدید را بدهید. در صورتی که افراد از انجام صحیح وظایف جدید خود سربلند بیرون بیایند، اعتماد به نفس پیدا می‌کنند. آنها کم کم خود را باور کرده و احساس قدرت می‌کنند. بعد از اینکه آن‌ها ترس از شکست را کنار گذاشتند، برای شروع هر کار دشواری ابراز آمادگی می‌کنند.

#۷: برگزاری جلسات آموزشی انگیزشی به صورت مرتب

سعی کنید در جلسات تیمی مسیر روشنی از کسب و کار خود ترسیم کنید و جای افراد را در این مسیر به آن‌ها نشان دهید. اهداف و اولویت کارها را برای تیم تعیین کنید. چشم‌انداز خود را در رابطه با رشد مجموعه با اعضای تیم به اشتراک بگذارید تا آن‌ها خود را در مسیر وسیع‌تری ببینند. در اعلام شرح وظایف دقیق باشید تا افراد به دلیل گمراهی وقت خود را هدر ندهند. در برگزاری این جلسات منظم باشید تا جدیت کار همیشه به چشم بیاید.

کلام آخر

محیط کار مناسب می‌تواند در سرعت روند کار و همچنین روحیه افراد بسیار موثر باشد. بنابر این تا جایی که امکان دارد، محیط کاری کارکنان را به استاندارد نزدیک کنید. به جای اینکه رفتار کارکنان خود را مو به مو زیر نظر بگیرید، به آن‌ها یک مسیر کلی و مجموعه‌ای از تسک‌ها را اعلام کنید تا آن‌ها به روش خود کار را جلو ببرند. در بررسی عملکرد افراد نیز کیفیت نتیجه و سرعت عمل را مد نظر قرار دهید. به روحیه افراد تیم توجه کنید یعنی اجازه ندهید افراد تیم احساس کنند کسی آنها را نمی‌بیند یا درک نمی‌کند. برای کنترل روند کار روشی را به کار برید که وقت و انرژی زیادی از شما و کارکنان‌تان نگیرد. با منابع انسانی خود تعامل داشته باشید که آن‌ها مهم‌ترین سرمایه شما در مسیر رسیدن به اهداف مجموعه هستند.

برای مطالعه مقاله “مراحل مذاکره موفق” کلیک کنید!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید