نکات بازاریابی تلفنی

ده نکته درباره بازاریابی تلفنی

بازاریابی تلفنی یکی از روش‌های سنتی در بازاریابی است که هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش بازاریاب‌ها با مشتریان بالقوه خود که اطلاعات آن‌ها را از طریق مختلف بدست آورده‌اند تماس تلفنی برقرار می‌کنند. برای فردی که بازاریابی تلفنی انجام می‌دهد، صدا، لحن و انتخاب کلمات سه ابزار اصلی برای برقراری ارتباط موثر است.

در این مقاله ۱۰ نکته اصلی برای موفقیت در بازاریابی تلفنی را به شما آموزش می‌دهیم.

حتما بخوانید: زبان بدن و تاثیر آن در فروش

۱. تحقیق، برنامه ریزی و تعیین هدف

لازم است پیش از برقراری تماس، مکالمه خود را با مشتری پیش بینی‌کنید. سعی کنید هنگام مکالمه کاملا روی موضوع مورد مذاکره مسلط باشید و اطلاعات مورد نیاز را به شکل صحیح و کامل به مخاطب برسانید. می‌توانید برای مدیریت بهتر مکالمه، متنی را از پیش تهیه کرده و در آن موضوعات، نکات و ارزش‌های پیشنهادی برند خود را یادداشت کنید. به این ترتیب هنگام صحبت چیزی را از قلم نخواهید انداخت.

۲. انتخاب بهترین زمان برای تماس

با توجه به شرایط سنی، جنسیت، جایگاه اجتماعی و ساعات کاری مشتریان بالقوه خود، بهترین زمان را برای برقراری تماس تلفنی پیش‌بینی کنید. این کار می‌تواند تعداد نتایج مثبت شما در بازاریابی تلفنی را به طرز چشمگیری بالاتر ببرد.

۳. در صورت امکان ایستاده صحبت کنید

اگر هنگام بازاریابی تلفنی، در حالت ایستاده با مخاطب خود صحبت کنید تسلط بیشتری روی روند مذاکره خواهید داشت. در حالت ایستاده حتی می‌توانید با اعتماد بنفس بیشتری مکالمه را پیش ببرید.

۴. مکالمات خود را با اجازه مشتری ضبط کنید

اگر مکالمات خود را با مشتری ضبط کنید، می‌توانید از آن‌ها برای بهتر کردن روند مشاوره بهره برید. با دوباره گوش کردن به مکالمات انجام شده، نقاط قوت و ضعف خود را خواهید شناخت. ولی فراموش نکنید که پیش از هر اقدامی ابتدا باید از مشتری اجازه ضبط مکالمه را بگیرید.

تکنیک‌های بازاریابی تلفنی

۵. نام مشتری را سوال کنید

اگر مشتری احساس کند که شما در هنگام صحبت مخاطب عمومی ندارید، و تنها با شخص او صحبت می‌کنید، توجه بیشتری به شما خواهد کرد. در حین مکالمه چند مرتبه مشتری بالقوه خود را با ذکر نام خطاب کنید. مشتری نباید احساس کند که شما مانند یک ربات، مکالمه‌ای تکراری را در طول روز در برابر افراد مختلف اجرا می‌کنید.

۶. لحن  خود را کنترل کنید

فراموش نکنید که مخاطب شما تنها صدای شما را می‌شنود. شما با کمک صدا، لحن و کلمات درست، می‌توانید بهترین تاثیر را روی شنونده که همان مشتری بالقوه شما است بگذارید. هنگام بازاریابی تلفنی، سعی کنید لحنی حرفه‌ای، دوستانه و همدل داشته باشید. کلماتی که انتخاب می‌کنید باید نشان از ادب و احترامی باشد که برای مخاطب خود قائل هستید. مطمئن شوید که مخاطب صحبت‌ها و اصطلاحات تخصصی شما را به درستی می‌شناسد یا متوجه می‌شود. در مقابل سوال‌های مخاطب صبور باشید و با حوصله جواب او را بدهید. خیلی بلند یا خیلی آرام صحبت نکنید. حتی اگر مخاطب واکنش مناسبی از خود نشان نداد، شما باید روی رفتار خود مسلط باشید.

۷. آمار تماس‌های موفق خود را محاسبه کنید

با بررسی مکالماتی که در آن موفق شده‌اید و یا شکست خورده‌اید، می‌توانید به فرمول موثری در گفتگو برسید. فاکتورهایی که در موفقیت و شکست شما اثرگذار است را بشناسید. سپس در مکالمات آینده از فاکتورهایی استفاده کنید که شانس شما را برای موفقیت بیشتر می‌کند.

۸. آدرس ایمیل مشتری را دریافت کنید

اگر بتوانید آدرس ایمیل مشتری را دریافت کنید، از این طریق می‌توانید روش دیگری از بازاریابی، یعنی ایمیل مارکتینگ را با آن مشتری ادامه دهید. می‌توانید خبرنامه، معرفی محصولات جدید و یا دعوت نامه برای بازدید از فروشگاه و جشنواره‌های مختلف را به آدرس ایمیل مشتریان خود ارسال کنید. این کار استراتژی خوبی برای به نتیجه رساندن بازاریابی تلفنی در طولانی مدت است.

۹. برای شرایط غیرعادی آماده باشید

ممکن است مخاطب شما در حین صحبت، حرف‌های نامربوطی پیش بکشد. سعی کنید واکنش‌های خود در چنین شرایطی را از پیش تمرین کنید تا در هنگام نیاز راه‌های مدیریت روند مکالمه را خوب به خاطر داشته باشید. مثلا می‌توانید در جواب مشتری، خط و موضوع اصلی صحبت خود را ادامه دهید و واکنشی به صحبت‌های نامربوط مخاطب خود نشان ندهید.

۱۰. برای زمان مشتری ارزش قائل شوید

تمرکز اصلی خود را روی فروش و معرفی محصول بگذارید. سعی کنید مکالمه شما خشک و خسته‌کننده نباشد، ولی در عین حال زمان زیادی را نیز از مشتری نگیرد. مخاطب نباید احساس کند که زمانش را هدر داده‌اید. در صورتی که مشتری تمایل دارد درباره محصول شما بیشتر بداند و همچنین وقت آزاد دارد، اطلاعات بیشتری را در اختیار او بگذارید. اگر مشتری به شما گفت وقت کافی برای ادامه صحبت ندارد، از او اجازه بخواهید که در زمان دیگری دوباره با او تماس بگیرید.

چرا بازاریابی تلفنی؟

بازاریابی تلفنی از دهه هفتاد میلادی توسط بازاریاب‌ها استفاده می‌شد. با به وجود آمدن اینترنت و رسانه‌های دیجیتال، بسیاری از کسب و کارها ترجیح می‌دهند که دیگر از این روش بازاریابی استفاده نکنند. با این وجود هنوز هم کسانی هستند که با استفاده از این روش به فروش می‌رسند. در حقیقت روش بازاریابی تلفنی الهام‌بخش بسیاری از تکنیک‌های فروش در جهان شد. مانند هر کار دیگری، با برداشتن گام‌های درست در این کار نیز می‌توانید موفق شوید. اگر روش‌های درست برای این کار را بشناسید و اندکی خلاقیت در کار خود داشته باشید، می‌توانید از این روش مشتریان خوبی پیدا کنید.

اگر به این موضوع علاقمند هستید، مقاله “چگونه مزیت رقابتی ایجاد کنیم؟” را از دست ندهید!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید