آیا عملکرد شما مطابق با ارزش‌های فردی شما است؟

آیا عملکرد شما مطابق با ارزش‌های فردی شما است؟

زندگی خود را بررسی کنید. مهم نیست که فکر می‌کنید ارزش‌های فردی شما در زندگی چیست، رفتار و عملکرد شما حقیقت قصه را برملا می‌کند. کارهایی که در اوقات فراغت خود انجام می‌دهیم، ارزش‌های واقعی ما در زندگی را مشخص می‌کند. برای مثال ممکن است شما وقت گذراندن با خانواده را در بالای لیست ارزش‌های زندگی‌تان قرار دهید، اما کاری که واقعا در اوقات فراغت خود انجام می‌دهید فوتبال بازی کردن در باشگاه باشد. این نشان می‌دهد ارزشی که در لیست خود انتخاب کرده‌اید، با عملکرد شما در تضاد است، در نتیجه بهتر است یک بازنگری اساسی نسبت به خود واقعی و ارزش‌های فردی ایده‌آل خود داشته باشید.

اسرار موفقیت: ۸ نشانه که می‌گوید موفق هستید؛ حتی اگر چنین احساسی ندارید

زمان در ارزش‌های فردی

نخست بررسی کنید و ببینید در زمان‌هایی که خواب نیستید و یا کار نمی‌کنید، مشغول چه کاری می‌شوید؟ محققان دریافتند که هر فرد در پایان عمر خود، مجموعا ۳۳ سال را در تخت سپری کرده‌است (که هفت سال آن تنها تلاش برای به خواب رفتن بوده ‌است)، یک سال و چهار ماه را به ورزش کردن پرداخته است و بیش از ۳ سال نیز به تعطیلات رفته ‌است. اگر فرد مورد بحث ما یک خانم باشد، احتمالا ۱۳۶ روز را صرف حاضر شدن کرده است و اگر آقا باشد این رقم به ۴۶ روز کاهش می‌یابد. البته که تمامی این آمارها بر اساس فرضیه و تخمین است. اما نباید فراموش کنیم که انتخاب‌های ما در هر روز این اعداد را رقم خواهد زد.

اسرار موفقیت: ۳ عادت که بر اساس مطالعات علمی شما را به موفقیت خواهد رساند

مدیا در ارزش‌های فردی

وقتی بررسی‌های خود را انجام دهید، شکی وجود نخواهد داشت که قسمت قابل توجهی از زمان شما صرف خواندن، شنیدن و تماشای مدیا شده است. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که به طور متوسط هر یک از ما بیش از ۱۱ سال از عمر خود را صرف تماشای تلوزیون و شبکه‌های اجتماعی می‌کنیم. شاید میزان استفاده شما از مدیا خیلی عادی به نظر برسد، اما زمانی که صرف می‌کنید در نهایت ارزش‌های واقعی شما را نشان می‌دهد.

اسرار موفقیت: ۱۰ درس زندگی که قبل از ۴۰ سالگی باید بدانید

اشکال مختلفی از مدیا وجود دارند. اما بسیاری از ما بیشترین زمان خود را برای مدیایی مثل فیلم، تلوزیون و مجلات صرف نمی‌کنیم. در حقیقت چیزی که خوره زمان است، وسایل الکترونیکی مانند سیستم‌های رایانه‌ای و گوشی‌های هوشمند هستند. بسیاری از گوشی‌های هوشمند آماری از نحوه استفاده شما از امکانات مختلف تلفن همراه‌تان ارائه می‌دهند. کافی است این آمار را بررسی کنید تا ببینید چند ساعت را صرف شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو، ایمیل، بازی و یا عکس گرفتن کرده‌اید. اگر آماری که بررسی کردید را دوست نداشتید، می‌توانید برای خودتان محدودیت زمانی انتخاب کنید و گوشی هوشمند شما این امکان را برای‌تان فراهم خواهد کرد.

تطابق عملکرد با ارزش‌های فردی

پول در ارزش‌های فردی

درست مانند زمان، شما می‌توانید پول‌هایی که برای چیزهای مختلف خرج می‌کنید را نیز بررسی کنید و ارزش‌های حقیقی زندگی خود را از این طریق بسنجید. مخارج ضروری مانند هزینه مسکن، وسایل نقلیه، غذا و قبض‌ها را در نظر نگیرید. به مخارج هدفمند خود فکر کنید. بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری شما در ماه گذشته چه بود؟ کدام بخش از هزینه‌های غیرضروری گران‌تر است؟ آیا خرج‌های شما با ارزش‌های شما همخوانی دارد؟ بسیاری از ما دیدگاه عجیبی در مورد چیزهایی داریم که برای یک لحظه فکر می‌کنیم که “حتما ارزشش را دارد” در صورتی که اگر از دورتر نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که هزینه کردن برای این مورد آنقدرها ضروری نبوده است. به خاطر دارم که کسی پیش من از خانواده‌اش گله می‌کرد و می‌گفت که هزینه کلاس‌های خصوصی و آموزشی فرزندانش بیش از اندازه است. در ادامه صحبت‌ها آن فرد متوجه شد که هزینه سالیانه‌ای که او برای خریدن کفش صرف می‌کند، بیش‌تر از هزینه سالیانه کلاس‌های آموزشی فرزندانش است.

اسرار موفقیت: چگونه ‌شغل خود را با تعریف موفقیت برای خود همسو کنیم؟

روزی پستی را در یک شبکه اجتماعی دیدم که مقایسه بین مخارج و اولویت‌های افراد مختلف را نشان می‌داد. آن محتوا مرا به فکر واداشت تا رابطه بین هزینه‌ها و ارزش‌های فردی را پیدا کنم.

همه چیز به دیدگاه شخصی ما بستگی دارد. وقتی به مخارج خود در طول یک ماه نگاه می‌کنید، به مخارج غیر ضروری که داشته‌اید فکر کنید. بررسی کنید که هزینه‌های پرداختی شما برای لذت بردن از زندگی بود یا برای آموختن یک چیز جدید؟ گاهی هزینه‌های مادی ما، آنچنان نتایج مثبتی به بار خواهند آورد که با هیچ قیمتی خریدنی نیست. اما اگر شما حق عضویت باشگاهی را می‌پردازید ولی از آن استفاده نمی‌کنید، بهتر است که عضویت خود را از ماه آینده لغو کنید.

ارزش‌های بالا برنده و ارزش‌های پایین آورنده بر اساس کتاب بهگود گیتا

ارزیابی فردی به شما کمک می‌کند تا ارزش‌های اصلی زندگی خود را بشناسید و اگر از آن‌ها کاملا راضی نیستید، آن‌ها را تغییر دهید. گام بعدی اصلاح لیست ارزش‌ها و یا تطبیق دادن عملکردتان مطابق با لیست دلخواه‌تان است. ارزش‌های زندگی هر فرد را می‌توان به دو دسته ارزش‌های بالا برنده و ارزش‌های پایین آورنده تقسیم کرد. ارزش‌های بالا برنده همان ارزش‌هایی هستند که ما را به خوشحالی، رضایتمندی و معنای واقعی زندگی می‌رسانند در صورتی که ارزش‌های پایین آورنده ما را به سمت تشویش، اضطراب، افسردگی و زجر سوق می‌دهند. بر اساس کتاب بهگود گیتا، ارزش‌های بالا برنده شامل ویژگی‌های پسندیده‌ای از جمله بی‌باکی، داشتن ذهنی آزاد، احساس قدردانی، خدمت رسانی و کارهای خیر کردن، توانایی در درک و پذیرفتن، ایثار، آموختن، سادگی، رک گویی، فرو خوردن خشم، درستکاری، آشتی گری، پرهیز از دلبستگی‌، بصیرت، چشم پوشی از خطا، شفقت در برابر تمامی موجودات، رضایتمندی، مهربانی و عطوفت، راستی و داشتن اراده می‌شود.

اسرار موفقیت: ۳ تصور اشتباه درباره تعیین هدف که مانع اقدام می‌شود

در این کتاب ارزشمند همچنین شش ویژگی را از ارزش‌های پایین آورنده دانسته‌اند که شامل حرص و طع، شهوت، غرور، حسادت، خشم و حیله‌گری می‌شود. این ویژگی‌ها تنها زمانی می‌توانند ما را با خود پایین بکشند که ما این اجازه را به آن‌ها بدهیم. خوشبختی اینجاست که تعداد ارزش‌های بالا برنده بسیار بیشتر از تعداد ارزش‌های پایین آورنده است. در واقع می‌توان گفت بالا رفتن آسان‌تر از پایین کشیده شدن است.

ارزش‌های خود را بازبینی کنید

ما نمی‌توانیم ارزش‌های خوب و بد را به سادگی از هم جدا کنیم و یک شبه عملکرد خود را با ارزش‌های جدید و عالی سازگار کنیم. در عوض می‌توانیم ارزش‌های منفی را پیدا کنیم و اجازه ندهیم که زمان بیشتری از عمرمان را هدر دهند. حتی اگر از لحاظ فیزیکی نشد، باید بتوانیم از نظر احساسی خود را از بند افراد و عقایدی که عمرمان را هدر می‌دهند رها کنیم و به حقایقی دست پیدا کنیم که جان، روح و کیفیت زندگی ما را جلا می‌دهند.

اسرار موفقیت: چرا انتخاب‌های محدودتر به نتایج بهتر منجر می‌شود؟

ما هر روز بیشمار انتخاب بر سر راه خود می‌بینیم و می‌توانیم مطابق با ارزش‌های خود این انتخاب‌ها را رقم بزنیم. هر گاه که تصمیمی می‌گیریم، چه این تصمیم در مورد ازدواج باشد و یا در مورد یک چیز بسیار ساده‌تر، این ارزش‌های ما (چه بالا برنده باشند یا پایین آورنده) هستند که روی تصمیمات ما اثر می‌گذارند. اگر این تصمیمات به نتیج درستی ختم شوند، یعنی ارزش‌های ما با عملکرد ما هماهنگی دارد. اما اگر از نتایج به دست آمده راضی نباشیم، باید ببینیم چه ارزش‌های اشتباهی ما را به سمت این تصمیمات اشتباه سوق داده است؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید