۹ تیپ شخصیتی در محیط کار: شما کدام هستید؟

9 تیپ شخصیتی در محیط کار

تست‌های شخصیت شناسی به ما یادآور می‌شوند که درونگرا، برونگرا، منطقی و یا خلاق هستیم. به همین خاطر انجام دادن آن‌ها برای ما لذتبخش و سرگرم کننده است. در حالی که این تست‌ها فورا به ما یادآور می‌شوند که چگونه رفتار می‌کنیم، اما هیچکدام از آن‌ها توضیح نمی‌دهند که دلیل چنین رفتارهایی چه می‌تواند باشد. درست به همین دلیل است که بسیاری از صاحبان کسب و کار به استفاده از ۹ تیپ شخصیتی روی می‌آورند. این الگوی شخصیت شناسی که ریشه‌هایی باستانی دارد می‌تواند به صاحبان کسب و کار در درک کارمندان‌شان کمک شایانی کند تا مسیر موفقیت را در کنار آن‌ها سریع‌تر طی کنند. با تکیه بر احساسات و اندیشه‌های درونی افراد و نه رفتارهای ظاهری آن‌ها، می‌توان آن‌ها را در یکی از دسته‌های ۹ تیپ شخصیتی در سیستم جای داد و انگیزه‌های اصلی رفتارها آن‌ها را درک کرد، نقاط قوت آن‌ها را یافت و در برابر نقاط ضعف آن‌ها محتاط‌تر عمل کرد.

بینشی که از این شخصیت شناسی خواهید یافت می‌تواند به شما کمک کند تا در یک فضای کاری، دیگران را بهتر درک کنید و رفتارهای آنان را به درستی قضاوت نمایید. کارمندانی که از این تیپ‌های شخصیتی نه گانه آگاه هستند، راحت‌تر با یکدیگر کنار می‌آیند و به ندرت با یکدیگر به مشکل برمی‌خورند. تمام این پیامدهای مثبت، نتیجه‌ای جز یک موفقیت آسان‌تر نخواهد داشت.

بحث دیگری که باید به آن بپردازیم حساسیت دسته‌بندی افراد در یکی از این ۹ تیپ شخصیتی، بر اساس رفتار است. باید بدانید ممکن است دو نفر از دو تیپ شخصیتی، با دو انگیزه متفاوت نسبت به یک اتفاق رفتار مشابهی از خود نشان دهند. چیزی که درک آن سخت است، انگیزه پشت هر اقدام است.

ادامه مقاله را بخوانید تا ببینید شما در کدام تیپ شخصیتی جای دارید؟

تیپ اول: کمال‌گرا

انگیزه فردی: درست فکر کردن و پایبند به اخلاق بودن

ترس‌ها: در اشتباه بودن

کارمندانی که دارای تیپ شخصیتی اول هستند ظاهر، دفتر‌ یا میز کارهای تمیز و مرتبی دارند. اما این کمال‌گرایی آن‌ها تنها در محیط اطراف‌شان بروز نمی‌کند. این کارمندان مرتب و دقیق همیشه یک لیست انجام کار در اختیار دارند و عاشق فعالیت‌های روتین هستند. تحمل آن‌ها در برابر کارهای خسته‌کننده، آن‌ها را به گزینه‌های مناسبی برای انجام تسک‌ها دشوار تبدیل می‌کند. شما همیشه می‌توانید روی آن‌ها حساب کنید اما بدانید که آن‌ها در برابر افرادی که با گروه سازگاری ندارند، آنقدرها شکیبا نیستند. این دسته از افراد نمی‌توانند قانون شکنی را تحمل کنند و چنانچه خطایی از خودشان سر بزند، به سختی خود را سرزنش می‌کنند. آن‌ها ممکن است از اطرافیان تقاضاهای بسیاری داشته باشند، اما تنها به این دلیل که آن‌ها از دیگران به اندازه خودشان توقع دارند. در بین دیگر دسته‌های ۹ تیپ شخصیتی، این دسته به بهبود فردی و جمعی تعهد کامل دارند.

محیط کاری ایده‌آل: جایی که پاداش و تنبیه به اندازه لازم و کافی وجود دارد

راه حل برای بالا بردن بازدهی: کنار آمدن با “به اندازه کافی خوب” بودن چیزها

عادتی که بازدهی را کم می‌کند و باید مراقبش باشید: تعویق انداختن کار برای رسیدن به کمال

اسرار موفقیت: مدیریت اختلاف در محل کار

تیپ دوم: کمک کننده

انگیزه فردی: مورد نیاز بودن

ترس‌ها: پذیرفته نشدن

این دسته از افراد به خاطر خوش مشربی و رفتار صمیمانه‌ای که دارند، اغلب به عنوان پدر یا مادر مجموعه در محیط کار شناخته می‌شوند. آن‌ها تمایل زیادی برای فهمیدن جزئیات زندگی دیگران دارند و دائم با دیگران صحبت می‌کنند. آن‌ها همان افرادی هستند که دوست دارند عکس‌های تعطیلاتی که گذراندید را ببینند، در مورد وضعیت ازدواج دیگران نظر بدهند و دیگران را به شیرینی‌های خانگی مهمان کنند. درست مانند یک پدر و مادر خوب، آن‌ها نیازهای همکاران خود را درک می‌کنند و صدای آن‌ها را هنگام تقاضای کمک می‌شنوند. این ویژگی آن‌ها را برای رهبر شدن و یا فعالیت در بخش خدمات به مشتری، به گزینه خوبی تبدیل می‌کند. اما این ویژگی بازدهی آن‌ها را پایین می‌آورد و این نقص بزرگی است. این افراد با حضور در محیطی که حواس‌شان پرت جو دوستانه آن نشود، تمرکز بهتری دارند و بازدهی بیشتری از خود نشان می‌دهند.

محیط کاری ایده‌آل: جایی که صحبت کردن از خود ارزش محسوب شود

راه حل برای بالا بردن بازدهی: ایجاد حد و مرز

عادتی که بازدهی را کم می‌کند و باید مراقبش باشید: شایعه پراکنی

اسرار موفقیت: ایجاد انگیزه در کارکنان و تاثیر آن بر عملکرد آن‌ها

تیپ سوم: موفق شونده

انگیزه فردی: موفق ظاهر شدن

ترس‌ها: به عنوان یک بازنده شناخته شدن

در بین ۹ تیپ شخصیتی، تیپ شخصیتی سوم همان افرادی هستند که همه خواهان حضور آن‌ها در رقابت‌های سالیانه والیبال سازمان‌ها هستند. نه به این خاطر که آن‌ها ورزشکاران بسیار خوبی هستند، بلکه به این خاطر که آن‌ها برای پیروز شدن، مصمم هستند. این روحیه آن‌ها برای پیروز شدن، آن‌ها را تبدیل به گزینه‌های مناسبی برای فعالیت در بخش فروش می‌کند. آن‌ها همچنین قادرند در برابر مشتریان از قدرت جذابیت خود استفاده کرده و با هر کسی دوست شوند. تاثیرگذاری مثبت آن‌ها در اولین ملاقات، با هیچ دسته دیگری قابل مقایسه نیست. در مصاحبه‌های کاری به گونه‌ای صحبت می‌کنند که شکست‌های پیشین آن‌ها مانند یک موفقیت به نظر برسد. حضور تیپ شخصیتی سوم، اساس ساخته شدن تیم است. همچنین آن‌ها تمایلاتی برای سبقت گرفتن از همکاران خود دارند، به همین خاطر باید اثبات کنند که در تیم قابل اعتماد و تکیه کردن هستند.

محیط کاری ایده‌آل: موفقیت دیده می‌شود و پاداش می‌گیرد

راه حل برای بالا بردن بازدهی: جشن گرفتن پیروزی‌ها

عادتی که بازدهی را کم می‌کند و باید مراقبش باشید: اعتیاد به کار

اسرار موفقیت: بهبود فرایند استخدام در محیط کار

تیپ چهارم: فردگرا

انگیزه فردی: ابراز یگانگی کردن

ترس‌ها: معمولی بودن

دسته چهارم افرادی با ایده‌های بزرگ هستند و این ایده‌ها را از روحیات هنری و خلاق خود وام می‌گیرند. آن‌ها ممکن است به اشتباه دراماتیک یا عجیب و غریب به نظر برسند اما دقیقا همین رویکرد خلاف عرف آن‌ها است که این دسته را به افراد اثرگذار تبدیل می‌کند. اصالت برای آن‌ها از هر چیزی با ارزش‌تر است به همین خاطر از پنهان کاری در محیط کار اصلا استقبال نمی‌کنند. دسته چهارم با اندوه رابطه خوبی دارند و پلی لیست موسیقی آن‌ها می‌تواند پر از موسیقی‌های غمگین کننده باشد. بروز بدخلقی و رفتارهای مالیخولیایی بسیار در این گروه شایع است. آن‌ها شبیه به بقیه هم تیمی‌های خود نیستند که البته این برای آن‌ها یک برگ برنده محسوب می‌شود.

محیط کاری ایده‌آل: اتاقی که فردگرایی را نشان دهد

راه حل برای بالا بردن بازدهی: ساختن رسوم و قواعدی برای ماندن در مسیر کاری و حرفه‌ای

عادتی که بازدهی را کم می‌کند و باید مراقبش باشید: ماجرا، ماجرا، ماجرا

9 تیپ شخصیتی

تیپ پنجم: متفکر

انگیزه فردی: دانش و شایستگی

ترس‌ها: نادان به نظر رسیدن

دسته پنجم همان افرادی هستند که در طول یک جلسه یک ساعته چیزی بر زبان نمی‌آورند اما یک تا دو روز پس از جلسه، پیشنهادات و نظرات خود را در یک ایمیل اعلام می‌دارند. از آنجایی که آن‌ها دوست دارند ابتدا اطلاعات کاملی در مورد موضوع به دست آورند، پیش از بررسی و پردازش موضوع در مورد آن نظر نمی‌دهند. آن‌ها بیش‌تر ترجیح می‌دهند گوش کنند تا اینکه بدون داشتن آگاهی کافی، در بحث وارد شوند. جمع آوری اطلاعات یکی از علایق آن‌ها است و همین موضوع آنان را به یک متخصص و یک منبع قابل اعتماد برای شرکت‌ها تبدیل می‌کند. فضاهای اداری باز به سرعت انرژی محدود آن‌ها را از بین می‌برد. این دسته برای اینکه با ریتم خود جلو بروند، چیزی به جز یک محیط آرام و استقلال کافی نیاز ندارند. آن‌ها تشنه داشتن یک دفتر لوکس نیستند، بلکه تنها چیزی که به آن احتیاج دارند یک فضای مستقل است.

محیط کاری ایده‌آل: تنهایی و مزاحمت کم

راه حل برای بالا بردن بازدهی: ایجاد محدودیت زمانی برای تحقیقات و مطلعات فاقد فعالیت فیزیکی

عادتی که بازدهی را کم می‌کند و باید مراقبش باشید: ایزوله شدن خارج از تیم

اسرار موفقیت: مدیریت منابع انسانی یا توسعه منابع انسانی؟

تیپ ششم: فرشته نگهبان

انگیزه فردی: ایجاد امنیت و حمایت

ترس‌ها: بی نظمی، سرزنش و خود احساس ترس

دسته ششم وفادارترین گروه کارمندان در بین این ۹ تیپ شخصیتی هستند. برخی اوقات آن‌ها بیش از آنچه که باید یک رئیس سخت‌گیر و یا یک دستمزد ناچیز را تحمل می‌کنند. هنگامی که جلسه‌ای برگزار شود، آن‌ها کاملا آماده ظاهر می‌شوند. هوش و ذکاوت این دسته آنان را به فردی قابل اعتماد و دوست داشتنی برای دیگر اعضای تیم تبدیل می‌کند. گرچه باید در نظر داشت که شک داشتن به خود و طرح سوالات “چه می‌شد اگر” این دسته برای خودشان، ممکن است سرعت حرکت رو به جلوی شرکت را کاهش دهد. دسته ششم در تشخیص بدترین احتمالا ممکن در یک طرح پیشنهادی، توانایی شگرفی دارند. رهبران باهوش و با کفایت می‌توانند بدون آزرده شدن از این ویژگی، با صبوری کنار بیایند و این رفتار را منفی بافی اشتباه نگیرند؛ در عوض از آن استفاده کنند و احتمالات خطرناک را با چشمی بازتر بررسی نمایند.

محیط کاری ایده‌آل: مسئولیت‌های مشخص شده و مدیران قابل اعتماد

راه حل برای بالا بردن بازدهی: تعیین محدودیت زمانی برای رسیدگی به سوالات “چه می‌شد اگر”

عادتی که بازدهی را کم می‌کند و باید مراقبش باشید: دودل بودن و تردید داشتن

اسرار موفقیت: خلاقیت و بازدهی؛ چگونه بدون قربانی کردن خلاقیت، بازدهی بالایی داشته باشیم

تیپ هفتم: مشتاق

انگیزه فردی: خوشحالی

ترس‌ها: ملالت، احساس گیر افتادن

دسته هفتم به هر اتاقی نور و شفافیت می‌بخشند. آن‌ها همیشه به دنبال سرگرمی هستند. آن‌ها همان همکارانی هستند که از لحظه لحظه تعطیلات خود بهره می‌برند و به بهانه‌های مختلف افراد تیم را به مهمانی‌های تم‌دار یا نوشیدنی‌های رایگان دعوت می‌کنند. دسته هفتم چنان محبوبیت و اشتیاقی دارند که می‌توانند سرعت انجام پروژه‌های شرکت را با حضور خود بالاتر ببرند. اما اگر این دسته را در راس انجام یک پروژه قرار دهید، ممکن است دیگران را در بین انجام چند تسک مختلف سرگردان کنند به طرزی که هیچ کدام به انجام نرسد.

محیط کاری ایده‌آل: قابل تغییر و سرگرم کننده

راه حل برای بالا بردن بازدهی: چیزی که شروع کرده‌ای را به اتمام برسان

عادتی که بازدهی را کم می‌کند و باید مراقبش باشید: انتخاب‌های ناگهانی و برنامه ریزی‌های بی‌نظم

اسرار موفقیت: ۱۳ ویژگی مشترک بین تاثیرگذارترین افراد جهان

تیپ هشتم: رئیس

انگیزه فردی: مراقبت از خود

ترس‌ها: تحت کنترل قرار گرفتن

از بین این ۹ تیپ شخصیتی، دسته هشتم وقتی حتی در راس نیستند، جلسات را به دست می‌گیرند. گرچه میل باطنی آن‌ها برای به دست گرفتن کنترل ممکن است خودپسندانه به نظر برسد، اما انگیزه اصلی آن‌ها ریشه در یک خواسته غیرخودخواهانه نهفته است. این انگیزه چیزی جز کمک به پیشرفت پروژه و یا یاری رساندن به هم تیمی‌ها نیست. توانایی ذاتی آن‌ها برای اتخاذ تصمیمات درست و سریع، هماهنگی خوبی با شخصیت محکم آن‌ها دارد که این دو ویژگی آنان را از ابراز هر گونه نگرانی درباره اینکه دیگران ممکن است در مورد تصمیمات آن‌ها چه فکری کنند، ایمن می‌کند. از آنجایی که بروز ناسازگاری‌ آن‌ها را نمی‌ترساند، این دسته به سادگی از نقاط ضعف دیگران صحبت می‌کنند و از سوی دیگر مذاکره کنندگان بسیار قدرتمندی هستند. برای اینکه بتوانید احترام این دسته را به دست آورید، باید در اظهار عقیده خود قدرتمند باشید و مستقیما با آن‌ها رو به رو شوید.

محیط کاری ایده‌آل: محیطی که ریسک پذیری و تاثیرگذاری بالایی داشته باشد

راه حل برای بالا بردن بازدهی: ماموریت دادن به آن‌ها و اعتماد کردن به توانایی‌ آن‌ها

عادتی که بازدهی را کم می‌کند و باید مراقبش باشید: رئیس بازی در آوردن برای دیگر اعضای تیم

اسرار موفقیت: آیا عملکرد شما مطابق با ارزش‌های فردی شما است؟

تیپ نهم: مصلح

انگیزه فردی: ثبات و آرامش ذهنی

ترس‌ها: کشمکش

حفظ آرامش برای دسته نهم، یعنی جلوگیری از ایجاد فاصله بین اعضای تیم. از آنجایی که آن‌ها می‌خواهند همسو با افکار و احساسات دیگران پیش بروند تا مبادا مشکلی ایجاد شود، در نتیجه کنار آمدن با این دسته همیشه آسان خواهد بود. در حقیقت این دسته به سادگی در هر محیط کاری و با هم تیمی سازگار خواهند شد. اگر می‌خواهید رهبر مناسبی برای این دسته باشید، یک فضای امن و دقیق برای دریافت نظرات و عقاید آن‌ها ایجاد کنید. داشتن روتین و برنامه‌های قابل پیش‌بینی نیز می‌تواند احساس خوبی در فضای کاری به آن‌ها ببخشد. دسته نهم این توانایی را دارند که تمام جنبه‌های یک مسئله را ببینند، به همین خاطر آن‌ها می‌توانند میانجی‌های دیپلوماتیکی برای تیم‌های از هم گسیخته باشند. البته نباید فراموش کنید که آن‌ها هیچ علاقه‌ای به ایفای نقش در سیاست‌های کاری مجموعه ندارند، به همین خاطر اگر به نظرات آن‌ها احتیاج پیدا کردید، خیلی ملایم و ساده نظر حقیقی آن‌ها را در رابطه با موضوع مورد نظر جویا شوید.

محیط کاری ایده‌آل: قابل پیش‌بینی و قانون مدار

راه حل برای بالا بردن بازدهی: اولویت بندی تسک‌ها (وظایف شغلی)

عادتی که بازدهی را کم می‌کند و باید مراقبش باشید: ابراز عقیده نکردن

اسرار موفقیت: چگونه از قدرت تاثیرگذاری خود برای کمک به دیگران استفاده کنیم؟

۹ تیپ شخصیتی و اهمیت آن

با خواندن این متن، آیا احساس می‌کنید که بیش از اندازه مورد بررسی قرار گرفته‌اید؟ این ۹ تیپ شخصیتی می‌تواند ما را با سطوحی از شخصیت‌مان رو به رو کند که تا به حال تمایلی به دیدن‌شان نداشتیم. در حقیقت اگر مطالعه این مقاله نتوانست درک شما را نسبت به خودتان یا اطرافیان‌تان عمیق‌تر کند، یعنی نتوانستید به خوبی از آن بهره ببرید. بررسی ۹ تیپ شخصیتی یک وسیله برای خودآگاهی و درک است. با کمک این دانش می‌توانید بهتر درک کنید چه کسی هستید و بخش‌هایی از خودتان را که دوست ندارید راحت‌تر بپذیرید. اگر فرهنگ درک و همدلی با دیگران در یک سازمان گسترش نیابد، فارغ از اینکه چقدر آن سازمان و اهدافش بزرگ باشد، کسب موفقیت در آن سازمان بسیار دشوار خواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید