۴ نمونه از پارازیت ذهنی که باید آن‌ها را نادیده بگیرید

4 نمونه از پارازیت ذهنی که باید آن‌ها را نادیده بگیرید

برای من پارازیت ذهنی چیزی بیشتر از حواس پرتی است.  پارازیت ذهنی (اطلاعات اشتباه یا گمراه کننده) چیزی است که می‌تواند باعث مسدود شدن سیگنال‌هایی (که خیلی مهم و حیاتی هستند) شود که شما آن‌ها را برای حرکت و پیش رفتن به سمت رشد مثبت احتیاج دارید. پارازیت می‌تواند به واقعیتی تبدیل شود که در آن توانایی‌های خود را محدود می‌بینید، در حالی که سیگنال‌های مثبت می‌تواند به شما کمک کند تا واقعیت با ارزش‌تری را خلق کنید و نقشه‌ای شفاف از مسیر خود به سمت موفقیت داشته باشید که کار شما را آسان‌تر می‌کند.

به خاطر زیاد بودن میزان اطلاعاتی که هر روز می‌شنویم و پارازیت‌هایی که هر روز از ذهن ما می‌گذرد، دریافت سیگنال‌های مثبت و مفید از میان آن حجم زیاد از پارازیت ذهنی اصلا کار آسانی نیست. اگر اطلاعاتی که وارد فکر شما می‌شود را بتوان در یکی از دسته‌های زیر گنجاند، بدانید آن اطلاعات به احتمال زیاد پارازیت ذهنی است نه سیگنال‌های سازنده.

اسرار موفقیت: ۴ سوال که پیش از پذیرفتن ترفیع شغلی باید از خودتان بپرسید

۱. بی‌فایده: رفتار شما با دریافت آن اطلاعات تغییری نمی‌کند

اگر اطلاعاتی که دریافت می‌کنید، رفتار شما را دستخوش تغییر نمی‌کند، پس احتمالا آن اطلاعات بی‌فایده و نامربوط است. درست از لحظه‌ای که شروع به استفاده از این الگوریتم کنید، ناگهان درخواهید یافت که متاسفانه بسیاری از اطلاعاتی که در طول یک روز یا حتی یک ساعت به ذهن ما سرازیر می‌شود، در این دسته جای می‌گیرند؛ یعنی در حقیقت پارازیت ذهنی هستند.

یکی از مثال‌های بارز و عالی از چنین اطلاعاتی را می‌توان در میل شدید ما به پیگیری اطلاعاتی که از رسانه‌های خبری منتشر می‌شود به وضوح دید. برای مثال در اخبار می‌شنویم که زلزله‌ای در کشور برمه رخ داده است؛ البته که این خبر بسیار ناگوار و تلخ است. چیزی که به احتمال زیاد از آن غافل هستیم این است که این اتفاق خارج از کنترل ما رخ داده است. اگر پس از شنیدن این خبر تصمیم بگیرید که به نحوی به قربانیان این سانحه کمک کنید، دیگر این اطلاعات یک پارازیت ذهنی محسوب نمی‌شود. اما اگر تصمیم به کمک ندارید؛ تنها نتیجه دنبال کردن خبر زلزله برمه این است که خود را در محاصره حجم عظیمی از پارازیت ذهنی قرار دهید.

اسرار موفقیت: آیا عملکرد شما مطابق با ارزش‌های فردی شما است؟

4راه فیلتر کردن پز پارازیت ذهنی

۲. بی‌موقع: اطلاعاتی که به این زودی‌ها به کار شما نخواهد آمد

این اطلاعات ممکن است به این زودی‌ها به کار شما نیاید، و حتی ممکن است این اطلاعات در زمانی که از آن استفاده می‌کنید، تغییر کند. برای مثال اگر سهامی را در بازار بورس خریداری کرده‌اید که تصمیم دارید برای مدتی آن را به فروش نرسانید، پس چک کردن نوسان قیمت آن سهام در بازار بورس کار بی‌فایده‌‌ای خواهد بود. علاوه بر آن این کار حجم زیادی از پارازیت را وارد ذهن شما خواهد کرد و همچنین انرژی زیادی از شما خواهد گرفت که می‌توانست برای انجام و اجرای کاری مفیدتر یا جذب سیگنال‌های مثبت صرف شود و برای شما ارزشی خلق کند. پس اگر اطلاعاتی که کسب می‌کنید قابل تغییر است و ممکن است تا زمانی که مورد استفاده شما قرار بگیرد، داده‌های آن تغییر کند، بدانید که آن اطلاعات پارازیت است!

اسرار موفقیت: ۸ نشانه که می‌گوید موفق هستید؛ حتی اگر چنین احساسی ندارید

۳. فرضی: اطلاعاتی که دریافت می‌کنید بر پایه تصورات یک فرد است

اطلاعاتی که دریافت می‌کنید بر پایه تصورات، فرضیات و اعتقادات یک فرد است. یعنی به جای اینکه جواب سوال “چه چیزی است؟” را بدهد، جواب سوال “ممکن است چه چیزی باشد؟” را می‌دهد! مثال‌های کلاسیک از چنین اطلاعاتی اخبار احتمالی آب و هوا و یا پیش‌بینی‌های بازار سهام است. چه می‌شد اگر می‌توانستید تمام دقایق عمرتان را که صرف شنیدن پیش‌بینی شده است را بازپس بگیرید؟ پیش‌بینی‌هایی که تا ۹۰% اشتباه بوده‌اند! اطلاعات و پیش‌بینی‌های فرضی اغلب پارازیت ذهنی هستند که می‌توانستید به جای شنیدن آن به دنبال اطلاعات درست و مفید یعنی سیگنال‌های مثبت بروید که بتواند به تصمیم‌گیری‌های شما کمک ‌کند!

اسرار موفقیت: ۴ دلیل که مانع شروع فعالیت شما در یک شغل جانبی می‌شود

۴. حواس پرت کن: اطلاعاتی که حواس شما را از اهداف واقعی‌تان پرت می‌کند

به اهدافی فکر کنید که نقشه رسیدن به آن‌ها را می‌کشید. مثلا ترفیع شغلی گرفتن، نمره‌های بهتری کسب کردن، به مدارج تحصیلی بالاتری رسیدن، پول بیشتری پس انداز کردن برای داشتن بازنشستگی راحت‌تر، مادر یا پدر بهتری بودن و غیره را در نظر داشته باشید. حالا به سیلی از اطلاعاتی که به سمت شما روانه می‌شود نگاه کنید. آیا این سیل از اطلاعات به هیچ یک از اهداف شما مربوط می‌شود؟ اگر هدف شما این است که کارتان را به پایان برسانید تا زمان بیش‌تری را نزد خانواده باشید، پس مراقب باشید حواس‌تان پرت کار دیگری نشود. کار خود را به اتمام برسانید و سعی کنید از امواج پارازیت‌ ذهنی دوری کنید تا زودتر به خانواده خود برسید.

اسرار موفقیت: ۱۰ راهنمای رسیدن به موفقیت

زندگی بدون پارازیت ذهنی

با جدا کردن اطلاعاتی که در دسته پارازیت ذهنی قرار می‌گیرند، می‌توانید تمرکز خود را روی چیزهای واقعا مهم متمرکز سازید. با کنترل دریافت پارازیت‌ ذهنی و دریافت سیگنال‌های مثبت و مفید، نه تنها تمرکز بالاتری خواهید داشت، بلکه از تلف شدن میزان زیادی انرژی و مقدار زیادی زمان نیز جلوگیری خواهید کرد. پس به سیگنال‌های مثبت توجه کنید و از این الگوریتم‌ها فیلتری بسازید که برای داشتن یک زندگی با کیفیت‌تر به شما کمک می‌کند!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید