خلاقیت و بازدهی؛ چگونه بدون قربانی کردن خلاقیت، بازدهی بالایی داشته باشیم

بدون قربانی کردن خلاقیت، چگونه بازدهی بالایی داشته باشیم

این روزها در فضای کار خلاقیت باید یک فعالیت از روی حساب و کتاب باشد. مثلا کپی رایترها وظیفه دارند که تا تاریخ مشخصی متنی با تعداد کلمات سفارش داده شده را تحویل دهند. طراحان با مشتریان خود در بازه‌های زمانی انعطاف پذیر کار می‌کنند و طراحان سایت نیز باید تمامی مشکلات را پیش بالا آمدن سایت بررسی و رفع کنند. به همین خاطر این سوال درباره دو امر مهم خلاقیت و بازدهی به وجود می‌آید که چگونه می‌توان بدون قربانی کردن خلاقیت، بازدهی بالایی داشت؟

هر کسی که با یک شغل یا یک پروژه خلاقانه سر کار داشته باشد، از فشار و استرسی که نزدیک شدن زمان تحویل کار بر آن‌ها وارد می‌کند، خبر دارد. بدون تعیین زمان تحویل کار نه هنرمند (سفارش گیرنده) و نه سفارش دهنده نمی‌تواند بودجه مورد نظر خود را تعیین یا تامین کند. مضمون داشتن زمان کافی برای تحویل کار خلاقانه بسیار دوست داشتنی است، اما باید قبول کنیم که تعیین زمان تحویل کار یک امر ضروری و لازم الاجرا است. برخی حتی معتقدند که مشخص کردن زمان تحویل کار مانند مهمیزی برای خلاقیت عمل می‌کند. برخی حتی قصه‌هایی با این مضمون تعریف می‌کنند که نتیجه یازده ساعت کار فشرده جمع و جور کردن یک کار هنری شد که انجامش مدتها به تعویق افتاده بود. شنیدن این قصه‌ها هرچقدر هم که شیرین باشد اما باید بگوییم که تحقیقات علمی در مورد رابطه بین استرس، خلاقیت و بازدهی چیز دیگری را نشان می‌دهند.

اسرار موفقیت: ۱۳ ویژگی مشترک بین تاثیرگذارترین افراد جهان

طبق مطالعات مجله بیزینس هاروارد محققان دریافتند که فشار کاری برای تحویل یک پروژه در زمان مشخص نه تنها که خلاقیت را در مدت زمان تعیین شده کاهش می‌دهد، بلکه افرادی که در این تحقیق شرکت کرده بودند گزارش دادند که آن احساس فشار تا حدود سه ماه ادامه داشته است. آن‌ها در ماه‌های بعد از تحویل کار نیز شاهد کم شدن قدرت خلاقیت خود بودند. تحمل فشار روحی منجر به بالا رفتن هورمون کورتیزول در بدن می‌شود که ارتباط مستقیمی با استرس دارد. این هورمون تاثیرات منفی بلند مدتی روی قسمت‌های مختلف بدن از جمله قلب و عروق و سیستم گوارشی می‌گذارد.

بنا بر این چگونه می‌توان در کنار بازدهی بالا، خلاقیت را نیز زنده نگاه داشت؟ باید از این نقطه شروع کنیم که در دنیای مدرن، تعریف جدید بازدهی بالا با مفهوم خلاقیت در ستیز است. اما راه‌هایی نیز وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا بدون از دست دادن خلاقیت یا تجربه کردن احساسات، افکار و حالات فیزیکی مخرب، وظایف خود را در تاریخ مقرر به اتمام برسانید. با رعایت نکاتی که در لیست زیر به آن اشاره کرده‌ایم، ایجاد تعادل بین خلاقیت و بازدهی را شروع کنید. توجه داشته باشید افرادی در مطالعات نام برده شرکت کرده‌اند که با استفاده از تکنیک‌های حفظ خلاقیت تحت فشار روانی، به موفقیت رسیده‌اند.

اسرار موفقیت: چگونه از قدرت تاثیرگذاری خود برای کمک به دیگران استفاده کنیم؟

چگونه بازدهی بالایی داشته باشیم

۱. بازدهی را از نو تعریف کنید

تعریف ساده بازدهی “به انجام رساندن” است. اما از جهات دیگر بازدهی شامل چیزهای دیگری از جمله استراحت، یادگیری، مشاهده و همچنین بودن می‌شود. وسواس به انجام رساندن کارها می‌تواند منجر به این شود که ما به سمت کارهای غیرضروری کشیده شویم. در نظر گرفتن کارهای شهودی و قابل لمس می‌تواند به ما احساس مفید بودن بدهد. بازدهی واقعی یعنی برداشتن گام‌های کوچکی که ما را به هدف بزرگ‌مان نزدیک‌تر می‌کند. روز کاری بعدی خود را با این دیدگاه آغاز کنید. آن‌گاه متوجه خواهید شد که تا چه اندازه احساس بهتری نسبت به خودتان پیدا خواهید کرد. این کار اولین قدم برای ایجاد تعادل بین خلاقیت و بازدهی است.

اسرار موفقیت: آیا عملکرد شما مطابق با ارزش‌های فردی شما است؟

۲. زمانی را برای هیچ کاری نکردن در نظر بگیرید

برای تاکید بر اهمیت انجام این کار باید یادآوری کنیم که زمان خواب نمی‌تواند به عنوان هیچ کاری نکردن محسوب شود. گنجاندن این زمان در برنامه کاری را باید به اندازه گنجاندن یک جلسه کاری با مشتری، مهم تلقی کنید. برای مثال برای پیاده روی به دل طبیعت بزنید، دوش آب گرم بگیرید، موسیقی گوش کنید و یا زیر سقف اآسمان دراز بکشید. تصور کنید که خلاقیت شامل بیشمار تکه از اطلاعات است و شما باید به این تکه‌ها زمان و فضای کافی بدهید تا در کنار هم قرار بگیرند و با هم موزون شوند.

اسرار موفقیت: ۴ دلیل که مانع شروع فعالیت شما در یک شغل جانبی می‌شود

۳. محدودیت‌های خود را بشناسید

وسواس اثربخشی و بازدهی بالا، خلاقیت را از بین می‌برد. به طرز عجیبی این وسواس اثربخشی ما را نیز کاهش می‌دهد. هر چه بیشتر تلاش کنیم که برنامه روزانه خود را دقیق و فشرده تنظیم کنیم، مغز ما بیشتر احساس خستگی می‌کند. درست مانند وقتی که، بیش از حد توان مغزمان از آن کار می‌کشیم. برای جلوگیری از بروز چنین احساسی می‌توانید بعد از هر ۴۰ دقیقه کار مفید، ۱۰ دقیقه به ذهن خود استراحت بدهید. حتی دور کردن چشمان‌تان از صفحه کامپیوتر به مدت ۳۰ ثانیه، می‌تواند آثار مثبت بسیاری روی عملکرد شما داشته باشد.

اسرار موفقیت: ۶ راز رهبران بزرگ برای پرورش ایده‌های بزرگ

۴. از عواملی که حواس‌تان را پرت می‌کند، دوری کنید

در این تحقیق اثبات شد چیزی که به عنوان بالا رفتن خلاقیت هنگام نزدیک شدن زمان تحویل کار از آن یاد می‌شود، در حقیقت بالا رفتن تمرکز است. وقتی زمان تحویل کار نزدیک می‌شود، تا حد امکان از عواملی که مانع تمرکز ما می‌شود دوری می‌کنیم. مثلا تلفن هوشمند خود را کنار می‌گذاریم، جلسات غیرضروری را کنسل می‌کنیم و از دیگران تقاضا می‌کنیم که مزاحم وقت ما نشوند. تصور کنید اگر چنین روندی را پیش از شروع استرس تحویل کار آغاز کنیم، چه نتایجی را شاهد خواهیم بود؟ این کار را امتحان کنید و خودتان نتیجه را ببینید. این شاید موثرترین گام در روند ایجاد تعادل بین خلاقیت و بازدهی است.

اسرار موفقیت: ۱۰ راهنمای رسیدن به موفقیت

حفظ تعادل در خلاقیت و بازدهی

اینکه موفق شودی بین خلاقیت و بازدهی تعادل ایجاد کنید، یک امر بسیار مفید و اثربخش خواهد بود. برای شروع از نکات نام برده در این مقاله استفاده کنید و سعی کنید راه‌های شخصی و جدیدی را نیز برای بهبود شرایط پیش بگیرید. فراموش نکنید که حفظ تعادل در هر چیزی، اولین اصل موفقیت است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید